On Tour

On Tour

Ik kan me nog herinneren dat ik droomde om ooit te vliegen. Als kind kwam het er niet van, want mijn ouders gingen liever met de boot naar Engeland op vakantie. Het was dus heel wat jaren later dat ik voor het eerst de lucht in ging.
Mijn eerste vlucht bracht mij meteen ook buiten Europa. Ik zat op de theaterschool en was via via gevraagd om te figureren in een TV serie over Jezus, met een aantal draaidagen in Israel. Ik had de belangrijke rol van ’tekstloze, naamloze apostel’.
De reis was memorabel vanwege de ezel, die op mijn teen stapte tijdens de opname van een scene. Blijkbaar is het niet autentiek dat je als apostel dan de naam van de Heer ijdel gebruikt.
En eveneens interessant was de ‘rustplek’ waar wij als apostelen moesten zitten, om zo als achtergrond te dienen voor een gesprek tussen Jezus en Petrus. Een rustplek onder een inheemse Israelische boomsoort die vlak voor onze aanwezigheid de helft van zijn doornige takken had laten vallen.
Waarom we uiteindelijk daar filmden en niet, bijvoorbeeld, op een heuveltje in Limburg, zal ik nooit weten, maar ik heb in elk geval Jeruzalem gezien.
Inmiddels heb ik heel wat kilometers mogen maken door mijn werk. Ik heb hier al eerder geschreven over mijn reis naar Taiwan, en mijn onvrijwillige halfnaakte optreden op de Taiwanese televisie. Ja, als ik ergens heen ga, dan maak ik indruk.
Ik wil het dan ook liever niet hebben over de details van het middeleeuwse banket dat ik vorige week in Berlijn mocht meemaken. Laat ik het er op houden dat ik nu weet dat Mede goed smaakt, en dat ik zelfs onder invloed geen rauw varkensvlees eet.
Dat brengt mij tot het doel van deze post: morgen vlieg ik naar Boston. Daar vindt Pax East plaats, een beurs georganiseerd door de mensen van Penny Arcade, een webstrip die ik al jarenlang trouw volg.
Ik dank deze reis aan de luisteraars van de MMO Reporter Podcast waar ik aan meewerk. De luisteraars hebben het geld bij elkaar gebracht voor mijn ticket. Een groter compliment kan ik me voor een podcaster niet voorstellen.
Anyway (om maar een goed Nederlands woord te gebruiken), ik ben dus de komende week op avontuur in de States. Laten we voor alle aanwezigen hopen dat ik de week geheel gekleed doorkom. Ook schat ik de kans op ezels laag in.

Reageren is niet mogelijk.