De laatste druppel

De laatste druppel

Beste Harpic,
Uw reclames met de vies kijkende mevrouw die de WC blokjeshouder niet aan wil raken, spraken mij erg aan. Ook ik probeer zo min mogelijk dingen aan te raken die regelmatig worden getroffen door spetters dan wel stralen urine.
Wat mij ook aansprak van uw Harpic hygienische toiletblokjes, was de belofte op de verpakking dat de twee aanrakingsvrije blokjes tezamen goed zijn voor duizend keer doorspoelen. Het is een Groots Getal dat mij het vertrouwen geeft dat ik heel lang zelfs niet het bespetterde plastic stokje (zoals u weet bedoeld om het blokje boven de pot te laten bungelen) hoef aan te raken.
Toch, beste Harpic, ben ik teleurgesteld. Na een aantal malen gebruik te hebben gemaakt van uw product begon ik te vermoeden dat het beloofde aantal van duizend (effectief vijfhonderd per blokje, gezien uw Handige Duoverpakking) niet werd gehaald.
Mijn meest recente waarnemingen hierover zijn (ik geef het toe) niet helemaal nauwkeurig, aangezien mijn vriendin (ondanks herhaaldelijk aandringen) weigerde op papier bij te houden hoe vaak zij dagelijks onze beide WCs gebruikte.
Ik moet daarom mijn berekening baseren op een aantal simpeler waarnemingen in Testopstelling Alpha. Opnieuw ontbrak het hierbij aan medewerking bij mijn vriendin, die bleef volhouden dat dat de ‘WC van de Badkamer’ was. Dit klinkt mij echter te weinig wetenschappelijk.
Hoe dan ook, het experiment begon op 18 juli, het moment dat ik een nieuw Harpic Hygienisch Toiletblok aanbracht in testopstelling Alp… Oke in de WC van de badkamer. Inmiddels is het 23 augustus, en is het blokje geheel verkruimeld, enkel een plastic stokje achterlatend.
Een eenvoudige rekensom leert ons, beste Harpic, dat er 35 dagen zijn verstreken. Als het blokje inderdaad 500 keer meeging, zou dat betekenen dat mijn vriendin en ik 14,28 keer per dag gebruik hebben gemaakt van, ik zeg het toch maar, Testopstelling Alpha. Dit betekent 7,14 keer per dag per persoon, op alleen die WC! En ik weet uit diverse steekproeven (woordspeling is per ongeluk) dat we beiden iedere dag ook onze Beta opstelling, beter bekend als De WC Beneden, hebben gebruikt.
Nu denkt u misschien, beste Harpic, “7,14 keer valt toch wel mee?”
Haha! Daar heb ik u dan mooi, beste Harpic! Want in de afgelopen 35 dagen zijn we 7 dagen niet thuis geweest, vanwege onze vakantie! Ha! Dat brengt ons dus in plaats van 7,14 keer per persoon op een absurd hoog aantal van 8,9 maal per dag per persoon plus de andere toiletbezoeken beneden!
Ik kan u garanderen dat dit aantal niet klopt. Als dit cijfer zou kloppen, zou de waterdruk in onze buurt dankzij onze wonderbaarlijke stoelgang en blaasprikkeling inmiddels tot ver onder de norm zijn gezakt. Douches in de hele wijk zouden falen. Tuinen zouden niet meer gesproeid kunnen worden. Het zou, als ik het zo mag samenvatten, beste Harpic, een mooie boel zijn.
U kunt uit het bovenstaande opmaken dat ik dus niet geheel tevreden ben. Want schone handen is een ding. Maar, beste Harpic met uw misleidende getal van 1000… heeft u een Schoon Geweten?

Reageren is niet mogelijk.