De vloek van de nerd

De vloek van de nerd

Mijn dag begon vol energie en optimisme. Ik zou een flink stuk toevoegen aan mijn roman-in-wording. Daarnaast zou ik meerdere columns vooruit werken, zodat ik de komende dagen eens niet op het laatste moment overal achteraan hoefde rennen.
Dit zijn het soort voornemens die krachten losmaken waar een gewoon mens niet tegenop kan.
Terwijl ik mijn iPad (waar een deel van mijn boek op staat) aan de Windows computer legde, besloot het lot (gepersonificeerd door de Microsoft paperclip) dat dit het moment was om te laten zien hoe mooi de kleur blauw was.  Vooral als die werd geaccentueerd door mooie witte letters.
PC vast. iPad gewist. Handen in haar. En een heleboel lelijke woorden waarvan ik nog steeds niet weet hoe ik die geleerd heb.
Nadat ik me op twitter beklaagde over het feit dat ik de hele middag mijn eigen tech support moest spelen, kreeg ik de absoluut vriendelijk bedoelde suggestie:
“Dat kan je toch aan een expert overlaten?”
En dat is wat het zo erg maakt. Ik ben die expert. Behalve het feit dat ik diverse technische baantjes heb gehad, van helpdesk medewerker tot systeembeheerder, ben ik gecertificeerd NERD. Ik ben degene die mijn familie en vrienden bellen als zij een probleem hebben met de computer. Om dan mijn eigen koppige PC dan aan een ander over te dragen… Dat kan niet.
Het is overigens niet alleen misplaatste trots. Het is net zo zeer het feit dat het geld kost. Ik bedoel: je kan je ramen laten wassen door iemand anders. Maar als je een emmer en een zeem hebt…
Inmiddels draait alles weer redelijk. En het allerbelangrijkste, mijn verloren gewaande hoofdstuk, is weer terecht. Het heeft me alleen uren van mijn leven gekost die ik niet meer terug krijg.
Nerd zijn is soms een vloek.

Eén gedachte over “ De vloek van de nerd

  1. Hey Harry,
    Ik zeg, het wordt tijd voor DropBox! Daar kun je overal verder werken aan je documenten zonder dat je bang hoeft te zijn dat je dingen kwijtraakt. Een favoriet in Dropbox is meteen ook Offline op de iPad.
    Heb net een uitgebreide post geschreven op jouw Bashers artikel.
    Ik ben overigens een schrijver met een levenslang schrijversblok. Hoe herkenbaar!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.