AD HD

AD HD

Ik ben bekaf. Uitgeput. Opgebrand. De reden? Sinds vorige week donderdag ben ik de trotse eigenaar van een HD TV.
Het probleem is dat ik de afgelopen week heb geprobeerd om alles wat ik aan games en films heb, er op uit te proberen. Om te beginnen heb ik een aardige videogame collectie. De laatste keer dat ik een schatting maakte, kwam ik op een totaal van ruim 300 titels. Dat is overigens lang niet allemaal van HD kwaliteit. Ik weet dit, want ik heb dit geprobeerd
Het was dan ook een week van absolute waanzing, waarbij ik steeds grotere stapels bouwde van games die ik absoluut nog eens op HD kwaliteit wilde zien. Een eerste grove selectie leverde een paar stapels op, die ik samenvoegde tot een grote berg. Waarna ik een doos ontdekte met nog meer dingen die ik in HD moest zien.
Het werd een uitputtingsslag van epische proporties. Spellen waarvan ik al jaren vergeten was dat ik ze had, moesten en zouden nu in 720p of 1080i op het scherm verschijnen.
Wat het verschil is tussen 720p en 1080i? Het verschil is dat je bij 1080i, als je heeeel goed kijkt, bij bewegende figuren soms iets van een vervorming ziet, als je heel dicht bij het scherm zit. Ik weet dit. Ik heb mijn uiterste best gedaan om dit te zien.
Waar ik inmiddels ook alles van af weet is hoe je een HD scherm optimaal afstelt. Ik heb hier sites over geraadpleegd, THX optimizers gedraaid en eindeloos heen en weer geswitcht tussen een helderheid van 56, met achterlicht van 30 en achterlicht van 46 en helderheid van 40.
Ik heb kleur tests gedaan aan de hand van mijn eigen handen, om de ideale tint van mensen huid vast te stellen. Bij daglicht en kunstlicht. Op zeker moment heb ik geprobeerd om mijn zwart-witte kat stil te laten zitten naast een afbeelding op het scherm om de ideale diepte van zwartheid in te stellen.
Roodheid was geen probleem. Het bloed dat inmiddels uit mijn ogen liep was een prima referentie.
Zoals ik al zei ben ik nu bekaf. Mijn werkkamer is een slagveld met stapels geteste spellen en films. De batterij van de afstandsbediening is na een week intensief gebruik zo goed als leeg. Net zoals ikzelf.
Help?!

Reageren is niet mogelijk.