Sneeuwkunst

Sneeuwkunst

Deze column is wat later vanwege mijn verjaardag. Gisteren werd ik formeel geupgrade naar versie 37.00. Ik ga er dan ook van uit dat er diverse bugs zijn verwijderd. Belangrijker is uiteraard de toevoeging van nieuwe features.
Zo ben ik er van overtuigd dat er nieuwe subroutines zijn geinstalleerd met als enige functie: “Zorgen Maken Om Die Jeugd van Tegenwoordig”. Uiteraard ben ik daarmee automatisch ook voorzien van de immer populaire “Zet Die Muziek Eens Zachter” en de uitermate belangrijke “In mijn tijd…”
Er is eigenlijk maar een ding wat je kunt doen als dergelijke software aan je systeem is toegevoegd: sneeuwpoppen maken. Wat dat betreft heb ik erg te doen met al die mensen die 37 worden in maanden waarin het niet sneeuwt. Maanden die doorgaans ‘december’ en ‘januari’ heten.
Ik had het geluk dat op mijn verjaardag mijn woonpaats was voorzien van een prima dik pak. Mijn vriendin stond er op dat we een eindje door de sneeuw zouden wandelen. Een deel van mijn upgrade was nog niet volledig geinstalleerd, wat de reden was dat ik me daar in eerste instantie tegen verzette. En toen mijn vriendin begon aan het bouwen van een sneeuw-dino, schetterde een foutmelding door mijn brein: “Illegal Exception: ik ben hier te oud voor. Negeren, Overslaan of Afbreken?”
Afbreken doe je niet met een sneeuwdino. Overslaan was geen optie. En hoe kon ik het negeren dat mijn vriendin op dit moment al ver gevorderd was met zeer realistische dino tenen?
De enige optie bleek: reboot.
Na het gezamenlijk voltooien van de sneeuwdino bleek dat mijn 37.0 firmware een geheel nieuwe functie bezat. Ik zag opeens overal mogelijkheden tot sneeuwkunst. En voor ik er erg in had, was ik bezig met een dramatisch tafereel waar Casper (van Hobbes) trots op zou zijn:

Mijn vriendin hield zich bezig met wat vriendelijker beeldhouwkunst :

Terwijl we bezig waren, kwamen voorbijgangers nieuwsgierig kijken naar wat inmiddels een aardige galerie werd. En uiteindelijk gingen we met ijzige vingers uitermate tevreden (let op: ik schrijf niet ‘moe maar voldaan’, mensen die dit schrijven moeten gestopt worden) weer naar huis.
Een uurtje later besloot ik dat een patatje wel een goede afsluiting was van mijn verjaardag, pardon, firmware upgrade. Ik reed met de auto langs onze galerie en zag tot mijn afgrijzen dat alle standbeelden (behalve de Sfinx) kapot waren gemaakt.
En dan maak ik me toch Zorgen Over Die Jeugd Van Tegenwoordig. En Zet Die Muziek Zachter!

4 gedachten over “Sneeuwkunst

  1. Die Sfinx heeft de looks van Beatrix, waaruit zou kúnnen blijken dat de JvT toch nog enig respect voor gezag zou kúnnen hebben…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.