Vragen uit de inburgeringscursus

Vragen uit de inburgeringscursus

Pagina 3 van nrc.next besteedt vandaag (17 augustus) aandacht aan het verplichte inburgeren in Nederland. Ter illustratie toont de krant een aantal vragen die in de inburgeringstoets voorkomen. Laten we er eens een aantal proberen te beantwoorden:

Ja.

België. Maxima is geboren in Argentinië maar verhuisde na haar studie naar New York, waarna ze verhuisde naar Brussel. Daar woonde ze tot ze naar Nederland kwam. Ze kwam dus uit België.

Er zijn talloze plekken (ook in Nederland) waar geen dijken zijn. Er zijn geen dijken in bijvoorbeeld Eindhoven. Er zijn geen dijken in Peking. Er zijn geen dijken in mijn achtertuin. Zelfs waar wel dijken zijn, zijn er vlak naast plekken aan te wijzen waar geen dijken zijn. Als er geen dijken zijn gebeurt er dus niets.

Verwarring zaaien.

Hebben we het hier nou over de prijs van boodschappen of de prijs van het leven? Dit is volstrekt onduidelijk. Een huurmoordenaar kost in Nederland zo’n 2500 euro, en daarmee is een leven een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Mexico, waar je voor 100 euro al een eind komt. Of aan je eind komt, afhankelijk van je oogpunt.
Als het wel om boodschappen gaat, is het van belang om te weten dat je die bij de Albert Heijn kunt kopen, of bij de Liddl, of bij de biologische winkel. Als je bij de laatste je boodschappen doet, ben je misschien wel meer geld kwijt, maar kost jouw consumptie minder als je naar het milieu kijkt.
Oh en dan is er nog de huur en zo: die is best hoog in de Randstad maar relatief laag in het oosten. Oosten van Nederland bedoel ik natuurlijk. Oost is ook weer relatief. Oost Nederland ligt ten westen van Duitsland.
Ik zal wel op inburgeringscursus moeten.

Reageren is niet mogelijk.