iCoud is opeens regenwolkje

iCoud is opeens regenwolkje

Uiteraard. Al jaren wachten wij Europese Apple gebruikers op de mogelijkheid om films en tv series te huren via iTunes. En inmiddels gaan we het derde jaar in zonder iBooks boekwinkel. Dit is allemaal al behoorlijk frustrerend, als je ziet hoe veel meer gebruikers in de VS kunnen. Nu is er een derde dolksteek in de rug bij gekomen: volgens het laatste nieuws zal het zeker tot 2012 duren voor wij gebruik mogen maken van de nieuwe iCloud muziekdienst.
iCloud is een manier voor gebruikers om muziek makkelijk draadloos op verschillende apparaten te zetten. Het komt er op neer dat je na aankoop van een liedje dit net zo vaak kunt downloaden als je wilt. Dit klinkt voor de hand liggend, maar op dit moment kun je een liedje na aankoop maar een keer via iTunes downloaden, en vervolgens moet je het bestandje handmatig van je PC naar je iPod, iPad en iPhone kopieren. Erger is dat als je het liedje (per ongeluk) wist, je het in het huidige model niet gratis nogmaals mag downloaden.
Met iCloud zou dat allemaal wel kunnen, plus een dienst om al je bestaande muziek naar de iCloud te sturen, zodat je ze van een centrale plek kan downloaden, ongeacht op welk (Apple) apparaat.
Echter, zoals inmiddels gebruikelijk is, moet er eerst een leger advocaten van de muziekindustrie door de papieren rollen, elkaar met modder (of erger) bekogelen en vervolgens alle papieren weer schoonmaken voor ze met de daadwerkelijke onderhandelingen kunnen beginnen. 
Tja. Dat is immers vast lucratiever dan zo veel mogelijk Europeanen op een makkelijke manier legaal muziek te laten kopen. 

Reageren is niet mogelijk.