Ik ben de rust zelve

Ik ben de rust zelve

Het zijn meestal niet de grote dingen die me dwars zitten. Het spijt me heel erg, maar ik kan me niet opwinden over EHEC. Het enige wat me daaraan onmiddellijk irriteerde was dat ik de hele tijd moest denken: “Het is komkommertijd, kijk maar, de komkommers zijn in het nieuws.” Dat irriteert me omdat het een vreselijk slechte voor de hand liggende grap is.
Oh begrijp me niet verkeerd, het is heel erg dat er tweeentwintig mensen dood zijn en dat er een heleboel boeren in de problemen raken. Maar tussen jou en mij: het raakt me lang niet zo erg als het snoer van de koptelefoon van mijn iPhone.
Ik bedoel: als er IETS is waar ik met de dag kwader om word, dan is het wel het snoer van mijn koptelefoon. Het allerergste is als ik van de fiets stap en dat snoer ergens achter blijft hangen en dan midden in een zin (ik luister meestal naar podcasts of radio 1) de oordopjes uit mijn oren worden gerukt. Wat volgt is een secondenlange strijd om die dingen weer op hun plek te duwen om niet de draad kwijt te raken. Van de podcast bedoel ik.
Ook zo’n ramp: knoopjes in de draad. DAAR kan ik me over opwinden. En ik kan dan natuurlijk niet het geduld opbrengen om die draad rustig uit de knoop te halen. Hallo! Ik heb meer te doen! Mijn oplossing voor dit probleem is daarom: geirriteerd en steeds harder vloekend het draadje schudden in de hoop dat het zichzelf snel ontwart.
Oh en nu ik het toch over irritaties heb: ei pat. Ja je hoort me: ei pat. Er zijn mensen die iPad zo uitspreken. Ergens in de verte van mijn brein kan ik nog een beetje begrip opbrengen voor mensen die het op zijn Nederlands uitspreken (maar niet veel en niet lang). Maar wees dan consequent! Dan is het IE PAT. Waarom zou je de i van iPad wel Engels uitspreken, maar Pad niet?
Nee ik kom terug op het bovenstaande. Ik heb er HELEMAAL geen begrip voor. Net als dat ik oprecht vind, dat mensen die WieFie zeggen gestopt moeten worden. Nog afgezien van het overduidelijke feit dat WiFi een afko is van Wireless Fidelity, net zoals HiFi van High Fidelity. Dus spreek je het uit als WaiFai, net zoals je zegt HaiFai niet HieFie. Zeg je HieFie? Wegwezen. Ik wil je hier NIET meer zien.
Oh en ja ik weet ook wel dat je Fidelity uitspreekt als Fiedellitie, en niet als Faidellitie. Daar gaat het helemaal niet om. Het is WaiFai en HaiFai, dat is altijd zo geweest en we gaan geen dingen veranderen die Altijd Zo Geweest zijn.
En nu ik het daar toch over heb: als er iets is wat me irriteert is het blind conservatisme. “Oh het is altijd zo geweest, dan is het toch goed?” NEE natuurlijk niet! Ooit was het hoogtepunt van de medische wetenschap het opensnijden van willekeurige aders. Echte conservatieven moeten dat vooral blijven eisen. Dan lost dat probleem zichzelf wel op.
En nee ik wind me niet op. Ik ben kalm. Rustig. Relaxt. Ik heb alleen net een kwartier aan mijn koptelefoondraadje staan schudden waardoor ik het laatste nieuws over de komkommers heb gemist. En daar kan ik me ZO over opwinden.

3 gedachten over “Ik ben de rust zelve

  1. Oh ik dacht dat het aaipet was, omdat je hem zo goed kan aaien… Net als je aaifoon. Moet je misschien even doen, word je weer helemaal rustig…

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.