Je hebt leugens, grove leugens en de Telegraaf

Je hebt leugens, grove leugens en de Telegraaf

Het begon gisteren met een bericht in de Telegraaf. Nou moeten er dan meteen alarmbellen gaan rinkelen, maar goed. Het bericht stelde dat ‘De WCs Uit De Trein Verdwijnen’. Ik bel daarom met de woordvoerder van de NS, een allervriendelijkste man die met enige vermoeidheid in zijn stem uitlegt wat er nu eigenlijk aan de hand was.
“We hebben vier jaar geleden besloten om WCs uit de Sprinters te verwijderen. Dat zijn treinen die, net als de metro, op korte trajecten rijden. Mensen zitten daar hooguit 15, 20 minuten in, voor ze op de plaats van bestemming zijn, of overstappen op een intercity. Waar wel toiletten in zitten. Die verdwijnen helemaal niet, al suggereert de Telegraaf dat wel.”
Maar Ophef! Rover! Zorgen!
“Het is weer komkommertijd,” zucht de woordvoerder. “Het klopt gewoon niet. Net als het bericht dat de WCs van stations zouden verdwijnen. Is niet waar! Op kleine stations zijn geen toiletten, op grote wel. Dat is al tientalle jaren zo. Wanneer hebt u voor het laatst een bushalte met een toilet gezien? Is dat een probleem? En wanneer heeft u voor het laatst een WC in de Metro gezien? Daar hoor je toch ook niemand over?”
Maar toch: waarom geen WCs in Sprinters? Is dat zo’n bezwaar?
“De toiletten worden op die korte ritten niet veel gebruikt. Tenminste, niet waar ze voor bedoeld zijn. Wel zijn er mensen die ze gebruiken om zwart te rijden, te roken of om drugs te gebruiken.”
Misschien is dat iets voor het volgende Telegraaf artikel: “Treintoiletten Poel Van Verderf!”

Eén gedachte over “ Je hebt leugens, grove leugens en de Telegraaf

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.