Wat is het Slechtste Liedje Ooit?

Wat is het Slechtste Liedje Ooit?

Voor ik begin, bied ik bij deze mijn excuses aan. Als je verder leest, is de kans vrij groot dat je de rest van de dag (week?) de meest vreselijke liedjes in je hoofd hebt. En de enige manier om het ene liedje uit te schakelen, is een ander, nog vreselijker liedje zingen. Je bent bij deze gewaarschuwd.
De afgelopen weken dreef het me tot waanzin. Het was alsof een kwaadaardige parasiet zich in mijn brein had genesteld. Een parasiet met de naam Mariah Carey, die niets anders deed dan ‘All I Want For Christmaaaas… is yoooouuuu!’ zingen.
Ik ben bijzonder gevoelig voor zogenaamde ‘oorwurmen’. Dit is de officiële naam voor liedjes die in je hoofd blijven hangen. Zo weet ik van het jaar 1993 niets meer, behalve dat ik 24 uur per dag ‘sjala la la, twiedelie die die’ (van een toen bekende reclame) heb gezongen. Ook ‘Snappie, de kleine krokodil’ heeft mij meetbaar van IQ punten beroofd.
Een ex-collega bij een website waar ik hoofdredacteur van was, kreeg moordneigingen als iemand de herkenningstune floot van ‘Eigen Huis en Tuin’.
En alleen al de naam Frans Bauer wekt de gruwelijke oorwurm ‘Heb Je Even Voor Mij’ tot leven, die als een eindeloze loop door blijft draaien tot ik mijn hoofd op mijn bureau beuk tot het bloed uit mijn oren stroomt.
De allerergste oorwurm allertijden is, volgens wetenschappers, de muziek van de Carnaval show in de Efteling… TAAA ta ta TAAA ta ta TA tadaaaaaa. Deze eindeloos herhalende melodie zou zonder enig probleem waterboarden kunnen vervangen als wreede en onmenselijke marteling. Onderzoek naar deze kwelling kan alleen in geluidsdichte ruimtes plaatsvinden, waarbij de proefpersoon met leren riemen aan een tafel wordt gebonden om te voorkomen dat hij zijn eigen oren afbijt.
En dat brengt me tot het volgende. Terwijl de top 2000 op volle stoom is, ben ik benieuwd wat voor jou de meest slechte, meest irritante, meest vreselijke liedjes zijn. Het hoeft niet eens een oorwurm te zijn om afschuwelijk te zijn. Waarom was bijvoorbeeld ‘Tiet veur een pafke’ van Henk Spaan en Harry Vermeegen een hit? Of ‘Barby Girl’ van Aqua? Of ‘One Day Fly’? Of ‘Bad Day?’ Of…
*mond begint te schuimen*
Anyway… Laten we het leed eens delen. Wat is het slechtste liedje ooit?

11 gedachten over “Wat is het Slechtste Liedje Ooit?

 1. Wat dacht je van ‘hoeba hoeba hoeba hop hop hop'(bis 2x) iets met een marsipulami volgens mij…arch…………

 2. Jordy van Loon met Verliefdheid…..wat een draak van een jongen en liedje (en woont nog in mijn buurt ook)
  Abba is geweldig trouwens 😉

 3. Ik heb zo wa wa wa waanzinnig gedroomd, ik werk met ca ca ca cadeaus overstroomd…..
  en…
  (…….)want je drinkt met je billen bloot melk uit een kokosnoot, je wordt vanzelluf groot op een onbewoond eiheiheiland lalalalalala (verder weet ik hem thank God niet meer, maar dit loopje gaat maar door en door en door en door)

 4. Alle duiven op de dam van Gert en Hermien tuurlijk.
  En dank je Harry, je hebt het voor elkaar…..
  sjalalali, sjalalala……..

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.