Ik ben anti-pro

Ik ben anti-pro

Er was een tijd dat het achtervoegsel ‘pro’ een bepaalde betekenis had. Het riep beelden op van mannen of vrouwen die wisten waar ze mee bezig waren. De ware Pro-Fessionals, zogezegd, waarbij ‘pro’ in elk geval betekent dat iemand zijn of haar geld verdient met zijn professie.
Maar ‘pro’ is en andere weg ingeslagen. ‘Pro’ heeft, na jarenlang het betrouwbare uithangbord van serieuze business te zijn, nu gekozen voor de platte commercie.
Het begon al een tijdje geleden toen mijn oog viel op de Sidewinder Pro. Een sidewinder is een joystick. Om spellen mee te spelen. Daar moet ik dan om grinniken. “De echte pro kiest sidewinder”. Ok, kan ik nog een beetje mee leven.
Maar dan kom ik de Coleman Roadtrip Pro Mobiele Barbecue tegen. Dan begint er ergens iets te kriebelen. Dan voel ik een verstoring van het weefsel van tijd en ruimte. “Ja, Sjaak is gepromoveerd. Geen spiritus meer met een roestig bakkie houtskool. Hij is tegenwoordig professioneel barbecuer.” Toch kan ik daar ergens nog iets bij voorstellen, gezien de tsunami van braderieen die op dit moment door het zomerse Nederland jaagt.
Gekker wordt het bij de Savvy Pro Wizard Remote Control. Voor de echt professionele tv kijker. De vakman. De expert in zijn werkveld. Hij die niet zo maar wat aanzet, maar daar met zijn Wizard Pro op vaardige wijze naartoe zapt.
Het moment dat mijn brein echt zeker wist dat het tijd was om op te geven was bij het ontdekken van OB Pro. Nu ben ik natuurlijk slechts een man, maar dames: steek je hand eens op? Hoeveel van jullie menstrueren professioneel?

Reageren is niet mogelijk.