Oh denneboom

Onze kerstboom staat er nog. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen hem af te tuigen. De lichtjes! De glitter! De katten die af en toe aan de slingers hangen!

Daar komt bij dat de boom maar niet wil uitvallen, ondanks mijn koppige weigering om regelmatig water te geven. Het lijkt er op dat ik dit jaar een masochistisch model in huis heb gehaald die er op kickt om droog te staan.

Januari is nu op de helft. Het is zelfs al ‘not done’ om nog ‘gelukkig nieuw jaar’ te zeggen (oh trouwens, nog de beste wensen!) laat staan dat er nog kerstbomen mogen staan! Potdorie, de winkels zijn al bezig met hun Valentijnsversiering!

Wie heeft nou met goed fatsoen nog een spar in de huiskamer terwijl winkels volhangen met roze hartjes en misselijkmakende cupido’s? Al snel gevolgd door de eerste Paaseitjes en niet lang daarna de nieuwe lading kerstkransjes?

Misschien moet ik uit protest de boom maar eens een heel jaar laten staan. Alhoewel, ook dat heb ik wel eens gedaan. Tenminste, zeker tot half april. En niet in de huiskamer maar op de galerij van het appartementencomplex waar ik als student woonde.

Toen ik uiteindelijk besloot om het ding toch maar weg te doen (hij was inmiddels van bruin overgegaan op ‘versteend’) greep ik het ding verkeerd beet, waarop hij de trappen afviel en de hele opgang onder de naalden lag. Oh en onder een bruine smurrie. Blijkbaar stond er nog een laagje water in de pot. Dat laatste maakt me misschien nog steeds huiverig om kerstbomen water te geven.

Oke, al die herinneringen maken me duidelijk dat ik toch maar actie moet ondernemen. De boom moet er uit. En net zoals ieder jaar moet hij in de tuin.

Eigenlijk vind ik dat ook wel wreed. Er staan meerdere kerstbomen in de tuin. Nou ja, wat er van over is. Het begint een beetje op het legendarische oliefantenkerkhof te lijken, maar dan voor sparren. Dit is de plek waar bomen naartoe reizen om te sterven.

Ach gut. Arme boom die nog niet uitvalt en het blijkbaar zo naar zijn zin heeft in onze huiskamer.

Nou vooruit. Nog één weekje dan…Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *