Hell’s Kitchen

Onze keuken probeert me te vermoorden. Of in elk geval zware psychologische schade toe te brengen. Na een nogal buitengewoon rondvliegende pot mayonaise, fladderde gisteren zonder aanwijsbare reden (afgezien van mijn nabijheid) een vol, gebruikt koffiefilter door de lucht. Het resultaat was vergelijkbaar met een Jackson Pollock schilderij. Het leek of de doorgaans schattige koelkastmagneetjes een zware aanval van diarree hadden.

Met deze recente historie van keukenexplosies had ik beter moeten weten. Toch moest ik mijn belofte nakomen. Ik zou vandaag een cake bakken.

Hierin ben ik geen beginner. Ik weet uit ervaring dat boter zich niet tot een bal in de mixer garde hoort samen te trekken. Meer recente ervaring leerde me dat ik de mixer niet draaiend uit de kom moet tillen met boter in die toestand.

En dit was wraakzuchtige boter, die niet opgaf zonder een gevecht. Na het toevoegen van eieren, melk en cakemix, viel het resulterende beslag de mixer aan, en klom langs de draaiende klopper omhoog. Ik denk dat dit de basis is voor de film The Blob, waarin een kruipende klodder alles in zijn weg vernietigt.

Ik denk ook dat ik hardleers ben, en beter had moeten weten dan opnieuw de draaiende mixer uit de kom te tillen.

Het resultaat van mijn strijd staat op dit moment in de oven. Tenminste, het deel dat uiteindelijk in de cakevormen terecht kwam. Het restant dat nog niet door enthousiaste katten van de muren is gelikt ga ik er nu af halen. Als ik dat tenminste overleef.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *