AD HD 2: EPG

Ik ben niet geschikt voor digitale televisie. Het heeft even geduurd, maar ik kom er nu eerlijk voor uit. Het probleem is niet zozeer het concept, als wel het feit dat ik nu meer dan 80 zenders heb.

Of nee, dat is ook het probleem niet. Het probleem is dat ik nu meer tijd kwijt ben met het bladeren in de Elektronische Programma Gids dan dat ik daadwerkelijk kijk. Het ding roept een bepaald soort paniek bij me op. Ja, denk ik dan, ik zit nu wel te kijken naar de X-Files op SyFy, maar wat is er dan tegelijk op een andere zender? Is er niet Ergens Nog Iets Leukers te zien?

Ik betrap mezelf er op dat ik eindeloos lang door de lijsten met programma’s scroll, terwijl ik mentaal notities maak over wat ik straks vooral niet mag missen. Zo vult mijn brein zich met de totaal overbodige kennis dat de laatste aflevering van Doctor Who (serie 4) ‘s ochtends op SyFy te zien is, maar ook ‘s middags op BBC1. Doctor Who wordt verder herhaalt op BBC Entertainment en BBC Three. En nog een aantal malen op SyFy.

Ik zie dat dezelfde films meerdere malen per dag op verschillende zenders te zien zijn. En dat er zenders zijn met House marathons. En Two and a half Men marathons. En True Blood marathons. En V the Mini series marathons.

Als ik wil kan ik dagelijks de musical Hair zien. Meerdere keren per dag is er wel ergens Scooby Do. En tot mijn verbijstering loopt Gute Zeiten, Slechte Zeiten ook nog steeds.

Dit is niet het soort informatie waar mijn leven rijker van wordt. Maar toch blijf ik strak naar de EPG staren, zonder ooit een definitieve keuze te kunnen maken.

Help?!Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *