In de categorie ‘slechte ideeën’

Ik voel me altijd al een beetje ongemakkelijk bij automatische adviezen van websites. “Klanten die dit kochten, kochten ook dat” en zo. Het is een bevestiging dat bedrijven heel veel over mij weten.

Nu kan ik me er bij een gespecialiseerde site die boeken of films verkoopt nog bij neerleggen. Heel erg vind ik het niet dat Bol.com mij op basis van mijn eerdere aankopen aanraadt om ‘Blackadder’ of ‘Nijntje’ aan te schaffen. Wel een beetje beledigend, want uiteraard heb ik alles van Nij… ik bedoel Blackadder al.

Wat Google echter van plan is, jaagt me echter wel de schrik om het hart. De zoekmachine wil namelijk ‘in de toekomst’ zoekresultaten tonen zonder dat ik een zoekopdracht heb gegeven. Dat betekent dat als ik Google.com oproep, er meteen een aantal zoekresultaten klaarstaan op basis van mijn eerdere zoekopdrachten en surfgedrag.

Stel nu, dat iemand (ikzelf uiteraard niet, het idee, kom nou), af en toe dingen googelt, puur vanwege research uiteraard, waarvan het resultaat soms per ongeluk ook smaakvol naakt bevat? Wat zou er dan gebeuren als de vriendin van deze hypothetische persoon achter dezelfde computer gaat zitten en Google.com intikt?

Niet dat ik mij daar zelf zorgen over maak. Ha! Mijn zoekgedrag is onberispelijk. Als ik ‘poes’ intik, dan bedoel ik ook ‘poes’. En het woord ‘borst’ is een heel gewoon woord waar niemand raar bij op hoeft te kijken. Net zoals ‘double penetration’ en ‘backdoor nurses 2’. Dat zijn heel gebruikelijke zoektermen, die slaan op hele alledaagse kwesties waar ik…

STOP Google! Ik smeek je! Zet dit plan niet door! ALSJEBLIEFT!!Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *