Chips, koffie, boek, iPad

Een tijdje niet schrijven voor Schrijversblok zorgt bij mij voor een soort verstopping. Het is dan niet dat ik geen ideeën meer heb om over te schrijven, maar meer dat alle ongebruikte stukjes inspiratie tegelijkertijd richting uitgang rennen en tussen de deurposten klem raken. In een gewaagd experiment besloot ik vandaag dat ik de boel maar even moet forceren.

Om maar met het belangrijkste te beginnen: allemachtig wat zijn die nieuwe ‘Babi Pangang chips’ smerig. En om de een of andere reden moest ik ze twee keer kopen voor ik dat zeker wist. De stank is zo penetrant en plakkerig, dat ik niet meer kon stoppen met handenwassen, waardoor ik eindelijk begreep hoe MacBeth zich moest voelen: kan de oceaan van Neptunus deze E-nummers van mijn handen wassen?

Nu ik inmiddels haast geen vel meer op mijn handen heb, en mijn maag af en toe nog steeds de mysterieuze chemicaliën oprispt die net zo veel naar Babi Pangang smaken als belegen asbest, is het me duidelijk dat ik deze soort niet meer moet proberen. Ik hoop dat ik me dit nog kan herinneren als ik in de Supermarkt ben.

Dit brengt me als vanzelf op Nespresso. Nadat ik me jarenlang moedig heb verzet tegen Senseo (dat heeft niets met echte koffie te maken, en wie dat tegenspreekt heeft waarschijnlijk te veel babi Pangang chips gegeten om nog functionerende smaakpapillen te hebben) kreeg ik van mijn moeder een Nespresso apparaat kado. Nespresso is gelukkig wel koffie, en is in diverse smaken, pardon ‘Grand Crux’, te koop. Die kun je, in tegenstelling tot bijna alles, niet in de Albert Heijn kopen. Je moet daarvoor op internet koffiecups bestellen. Dit word je echter zo moeilijk mogelijk gemaakt, en resulteerde in een online account op naam van Mevrouw Hol, en geen manier om dit te wijzigen.

Dan maar naar de Bijenkorf, om op zondag in de rij te staan voor een balie die met touwen is afgezet. Nespresso presenteert zich niet als een drankje, maar als een levenswijze, en is zo pretentieus dat vergeleken daarmee Apple de Free Recordshop is. In de rij stonden afwisselen sloebers zoals ik, en dames met parelkettingen, die opzichtig probeerden oogcontact met het plebs te vermijden. De totaal surrealistische sfeer werd onderstreept toen achter mij Paul Potts, winnaar van Britain’s Got Tallent, op een klein podium een lied op de melodie van de Godfather begon te zingen. Ik verzin dit niet.

Dit alles heeft uiteraard niets te maken met mijn boek ‘Bagage’ dat morgen, 25-11-2010, bij uitgeverij LJ Veen verschijnt. Waarom ik er dan toch over begin?  Ben ik echt zo’n type die ieder moment aangrijpt om zijn eigen boek te pluggen? Het antwoord daarop is: Ja natuurlijk! Ik ben zo ontzettend benieuwd wat mensen er van vinden. Vooral omdat het verhaal achter ‘Bagage’ ook wel typisch ‘Harry’ is. Een redelijk onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden heeft er voor gezorgd dat ieder met een e-reader of ipad morgen mijn verhaal kan lezen. Dat verhaal achter Bagage volgt spoedig.

Tenslotte moet ik het echt even kwijt: ik had het fout. Helemaal fout, fouter, foutst. Ik loop over van foutelijkheid. Een fout van foutiaanse omvang. Gek woord eigenlijk, fout. Als je het zo een paar keer zegt verliest het alle betekenis. Fout, fout, fout. Wacht, ik dwaal af.

Ik heb het over deze post, waarin ik verklaarde dat de iPad niks was. Een teleurstelling. Een iEunuch. En boy had ik het fout. Fout fout fout en fouter de fout fout.

Inmiddels heb ik er een aantal maanden een, en gebruik hem dagelijks. Het is de ideale manier om te internetten, te mailen, tijdschriften te lezen en films mee te kijken. Oh en uiteraard ook de ideale manier om straks ‘Bagage’ mee te lezen. Voor een hele korte en snelle uitleg verwijs ik graag naar deze link, wat ook de site is waar je morgen ‘Bagage’ kunt kopen.

Okee, dat was genoeg recla… ik bedoel informatie. Tot morgen, voor de launchparty op deze site.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Mick says:

    Hoe gaat dat met zo’n launchparty van zo’n e-book? Ik ga er van uit dat zoiets aan maanden van tevoren uitverkocht is, maar is het voor een select few mogelijk om een gastenlijstplek te bemachtigen? En zou dat het geval zijn, welke criteria worden er dan gehanteerd om tot de select few te behoren?

    Sorry voor zoveel vragen, maar ik wil dan ook graag overal bij zijn dat nieuw en hip is. En afgaande op de ‘buzz’ en het actieve ‘pluggen’ kan ik dit dus niet missen.