Sommige mensen doen dit voor hun lol

Een camping in West Brabant. In het open veld staat een eenzame figuur die in opperste vertwijfeling naar het plaatje kijkt waarop een schitterende koepel tent staat, en de berg stokken, lappen en haringen daarnaast. De hemel wordt donkerder. In de verte klinkt gerommel. Een eerste druppel landt op de neus van de figuur. Een kreet…

Er zijn mensen die kamperen vrijwillig doen. Die een prima huis met TV, warm water en toilet achter zich laten in ruil voor wat lappen en een tocht over het terrein met een WC rol onder hun arm.

Vorige week exposeerde mijn vriendin haar tekeningen in West Brabant. Aangezien ze daar ook beide dagen bij aanwezig wilde zijn, verbleven wij in een tentje vlak bij de expositie. Het was maar voor een nachtje, hield ik mezelf voor.

Mijn eerste worsteling met de tent wist ik na een uur als winnaar af te sluiten met een oerkreet, net zoals Tom Hanks slaakt in Cast Away als hij vuur heeft gemaakt. Dit was voor ik me realiseerde dat we geen luchtbed pomp bij ons hadden. Een wilde zoektocht leidde me uiteindelijk naar een Marskramer waar ze er nog een hadden in de vorm van een gele fietspomp, die meer spierkracht bleek te vragen dan ik, wiens grootste dagelijkse inspanning bestaat uit het aanzetten van mijn iPad, in staat was te leveren. In elk geval niet zonder druipend van het zweet en hijgend als een astmatische Labrador te vragen of mijn vriendin ook even wilde helpen.

Ik heb meerdere dingen geleerd die nacht.

  • Als je een luchtbed niet voldoende opblaast, klotst het ding als een waterbed, met alle bewegingsziekte die daar bij hoort.
  • Als het midden in de nacht giet van de regen, en water in stroompjes van het tentdak af gusts, raakt de menselijke blaas extra geprikkeld.
  • Om 4 uur ‘s morgens zie ik er zo angstaanjagend uit, dat slechts een blik en een half woord van mij voldoende zijn om een tiental dronken en zeer luidruchtige Franse studenten stil te krijgen.

De daarop volgende ochtend deelde ik mijn vriendin mee dat er meerdere varkens door een bevroren hel moesten vliegen voor ik dit ooit nog eens zou doen: de volgende keer in een hotel!

Waarom ze mij aankeek en zei: “Dat hadden we nu toch ook kunnen doen?”
“Kon dat?”
“Ja waarom niet?”
“… WAAROM ZEG JE DAT NU PAS???”
“Ik dacht dat je het wel leuk zou vinden om je tent een keer te gebruiken… Er is hier vlakbij ook een hotel.”

Ach, zo lang ze geen schoenen ruiltLeuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *