I Phone

Het blijft me verbazen dat de zelfde soort die ‘Spek Knabbels’ in de supermarkt verkoopt ook in staat is tot grootse artistieke prestaties als de Taj Mahal, de Mona Lisa en Top Gear. Oké dat laatste is een grapje. Ik bedoelde niet Top Gear (al is dat naar mijn persoonlijke mening een van de beste TV programma’s ooit, alleen overtroffen door Doctor Who. Ik dwaal af. Haakje sluiten.) maar de iPhone.

Ja inderdaad, de iPhone. En ik zeg dat niet alleen omdat ik er net een heb aangeschaft. De iPhone is de beste uitvinding die de mensheid de afgelopen tweeduizend jaar heeft voortgebracht.

Misschien denk je dat ik overdrijf. Misschien denk je: ja maar het schrift is toch een geweldige uitvinding? Of peniciline? En vergeet je de microchip niet? En mijn antwoord daarop is: ja, die vergeet ik even voor het gemak. Want als ik al die andere geweldige dingen naast de iPhone zet, dan slaan mijn uitspraken helemaal nergens meer op. En ik ga mezelf niet voor paal zetten op Internet (jahaa, ook briljant geniaal en zo. Hou op. Ik waarschuw je.)

Waar was ik? Oh ja, ik was mezelf in een hoek aan het praten waar ik nooit meer uit kan komen zonder een geniale list.

Hee! Kijk daar! Elvis!

*sluipt weg uit de hoek*

Mijn iPhone dus. Een apparaat die ik al sinds de lancering had willen hebben, maar wegens een contract met *spuug* Tele2 niet kon krijgen.

Maar inmiddels was het zover. Vrij! Vrij! Vrij om een twee jarig wurgcontract aan te gaan met T-Mobile, wiens landelijke dekking minder goed is dan *spuug* Tele 2, in de wetenschap dat volgend jaar juli Apple met een nieuw model iPhone komt waardoor mijn huidige apparaat een telraam lijkt.

Dat alles kan me allemaal helemaal niks schelen. Ik heb immers een keuze gemaakt en ik ga niet aan mezelf toegeven dat er misschien mindere kanten aan mijn beslissing vastzitten. Dat de batterij van de iPhone bijvoorbeeld de levensduur heeft van een terminale fruitvlieg. En dat iTunes, het programma waarmee je de iPhone aan de PC koppelt, mijn muisklik niet ziet als een direct bevel maar meer iets wat ‘straks’ gedaan moet worden.

Want ondanks alle dingetjes die misschien niet helemaal omgeven zijn met een Goddelijke stralenkrans, is er toch een diep besef dat Apple iets gemaakt heeft wat in essentie het beste is wat er op dit moment verkrijgbaar is. Waarmee ik overal toegang heb tot internet. Waarmee ik films kan kijken in de trein. Waar ik honderden uren muziek op kan zetten. Waar ik mee kan Twitteren, chatten, mailen, spelletjes spelen, de weg kan vinden en mijn agenda op kan bijhouden.

Alleen dat rare geluid af en toe…

Oh wacht… dat is een ringtone.

Hee! Je kan er ook mee bellen!Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *