Wij mannen noemen dit ‘ziek’

Ik besta op dit moment alleen uit een neus. Dat is het gevolg van een recentelijk gemuteerd virus, dat mij vannacht wakker hield met hermetisch verstopte luchtwegen, en vanmorgen de sluizen open zette voor wetenschappelijk onverklaarbare hoeveelheden vocht.

Het zat er uiteraard al lang aan te komen. Zo werd mijn schoonzusje, toen ze ons vanuit Hongarije kwam bezoeken, vergezeld door een biologisch wapen op beentjes, ook wel bekend onder de wetenschappelijke naam ‘kleuter’. Nu weet ik ook wel dat een verkoudheidsvirus zich via de lucht kan verspreiden, en dat als je ook maar een minuscuul partikel inademt, je de sigaar bent. Maar dat wilde niet zeggen dat ik er niet alles aan deed om besmetting te voorkomen. Zo hield ik een strikte regel in acht, dat het jongetje niet eerst zijn neus afveegde en vervolgens in de gezamenlijke bak zoutjes mocht graaien.

De virusverspreider kwam en ging, en op miraculeuze wijze was ik nog steeds in staat om vrij te ademen. Ik begon mezelf al te feliciteren met mijn ijzeren gestel, dat kennelijk ook zonder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit in staat was om kerngezond te blijven.

Maar dit was een geniepig virus. Een evolutionair gesterkt super virus dat mijn verdedigingsmuren af deed brokkelen met een vals gevoel van veiligheid. Als een getrainde guerrilla strijder sloeg hij namelijk eerst toe in mijn omgeving. En na niet al te lange tijd was ik omgeven door snotterende, snuitende en hoestende collega’s, wie het niet meer kon schelen of ze hun hand voor hun mond hielden terwijl ze proestend koffie haalden voor iedereen op de afdeling.

Vannacht vond het onding kennelijk dat het (Of is het hij? Zij?) lang genoeg met me had gespeeld, om vervolgens over te gaan op de frontale aanval. Een aanval waarbij ik geen schijn van kans had.

Nu zit ik hier, begraven onder een berg gebruikte zakdoekjes, met een doos tissues in de ene en een zak Vics in de andere hand deze column te schrijven. Dat vind ik persoonlijk best knap van mezelf, gezien het feit dat ik alleen nog maar een neus ben.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Annojo says:

  Leuk stukje, zeker voor een neus heel goed geschreven 😉
  Ik zit er tegenaan te kwakkelen, ook niet echt prettig, dan kun je maar beter even goed ziek zijn, dan heb je het tenminste gehad. Beterschap!

 • Harry says:

  Dank je. Jij ook sterkte 😉

 • Summner says:

  Ga naar een drogist en haal vitamine C, 1000 mg time released. Neem er nu je zo verkouden bent bij iedere maaltijd 2 met voldoende water in. Je zal je snel heel wat beter voelen.
  De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 1000 mg, maar nu je zo verkouden bent is dat beslist te weinig.
  Beterschap!!!!

 • marja bordewijk(moeder van mick) en jolie says:

  Harry, hartstikke profi met je derde plek! Weet Mick het al? Hij zal trots op je zijn! Beterschap trouwens! Jolie en Marja (zus en mam van Mick)