Techniek is helemaal mijn ding

Ik ben dol op gadgets in het algemeen, en op mijn iPod Touch in het bijzonder. Ik bedoel: kom op! Hij is aanraak gevoelig! De ultieme gadget, zeg maar. Waar je ook allerlei heerlijke nieuwe toepassingen aan kan toevoegen met wat simpele tip en veeg bewegingen over dat geweldige glanzende scherm. Toch blijft het afspelen van muziek en (eigenlijk vaker) podcasts zijn belangrijkste functie.

Zo zit ik achter mijn bureau en luister naar een podcast. Ik moet even van mijn plek en zet de iPod op pauze. Als ik weer terug ben ontsluit ik het apparaat met een elegante veeg over het scherm, en tik de ‘play’ knop aan. Maar ik hoor niets.

Ik schuif de volume balk naar maximaal: niets. Ik duw de plug van de hoofdtelefoon goed aan: niets.

Angst slaat me om het hart. Hij zal toch niet… Niet mijn iPod… Nee…

Ik ga naar het hoofdmenu en kijk de instellingen na. Misschien staat hij per ongeluk op ‘mute’? Misschien heb ik iets anders verkeerd staan? Alles staat goed. Nog steeds geen geluid.

Of toch?

Heel in de verte hoor ik mensen praten. In de verte? Ik kijk in de richting waar het geluid vandaan komt…

Ja, inderdaad. De iPod is een wonder van techniek. Er is echter wel een kleine vereiste voor het luisteren naar podcasts of muziek.

Je moet de oortelefoon in je oor hebben.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *