Ik noem het niet

Volgens Radio Kassa blijkt uit een onderzoek van ‘GezondNU’ dat 70% van de Nederlanders er ‘wel eens eentje laat vliegen’ in de buurt van de partner. 40% zou zich zelfs in de buurt van de kinderen niet ‘inhouden’. Een dergelijk onderzoek roept bij mij meteen vragen op. 70%. Dat betekent dat er 30% is die dus, zeg maar, het ventiel gesloten houdt.

Voor je denkt dat dit verhaal richting ‘smakeloos’ gaat, wil ik er wel even op wijzen dat ik nog geen onvertogen woord in de mond heb genomen. Dat je daar wel even op let.

In elk geval verbijstert het mij dat 30% van de volwassenen nog nooit heeft bijgedragen aan het broeikaseffect waar zijn of haar partner bij is. En let even op, dames: het is 30%, geen 50%, dus het verhaal dat meisjes ‘zoiets’ niet doen, gaat absoluut niet op. Er is geen ontkomen aan: ook meisjes laten dus wel eens iets ontsnappen in de buurt van hun partner. Ze geven alleen doorgaans de schuld aan huisdieren. Of krakende leren banken. Of de partner, die toch al de schijn tegen heeft.

Dus 30% van de mannen en vrouwen houdt zichzelf dus hermetisch afgesloten. Dat is ijzeren zelfbeheersing. Dat is discipline. Dat is stom. Want tijdens de radio uitzending vermeldde de presentatrice er nog even bij dat ‘inhouden’ slecht is. Het zorgt voor hoofdpijn en een slecht humeur.

Hoofdpijn.

Laat ik daar verder maar niet op in gaan. De grenzen van waar ik mee weg kan komen zijn toch al zo’n beetje bereikt.

In elk geval is het goed dat dergelijke onderzoeken plaatsvinden. Dit zijn antwoorden op Grote Vragen, waar wij mannen straks na de chili con carne ons voordeel mee kunnen doen.

Verdorie. Zie je wel, ik had moeten stoppen toen ik nog voor stond.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *