‘Jij heet Harry, toch?’

We zijn allebei moe. Mijn vriendin en ik hebben het grootste deel van de dag rondgeslenterd in Boijmans van Beuningen voor de Dali tentoonstelling. Toch lopen we nog even over de Lijnbaan en als vanzelf ga ik bij boekhandel Donner binnen. Ik kwam daar vroeger vaak, toen ik nog in Sliedrecht woonde. Het is een van de grootste boekhandels van Nederland. Acht verdiepingen met boeken, cd’s, bladmuziek en weet ik veel wat nog meer.
Ik verzamel boeken over schrijven en loop daarom naar de info balie om de weg te vragen. Er is niemand. Ik besluit opvallend zoekend om me heen te kijken in de hoop dat een medewerker te hulp schiet.
‘Kan ik u helpen?’ zegt een jongeman, ongeveer mijn leeftijd en met een paardestaart.
‘Ik zoek boeken over schrijven.’
‘Dan moet u beneden zijn… Jij heet Harry, toch?’
Ik kijk hem verbaasd aan.
‘Niet? Oh sorry.’
‘Thomas?’
‘Ja!’
Mijn oude buurjongen. De laatste keer dag ik hem had gezien moet een jaar of vijftien terug zijn geweest. Ik stel mijn vriendin aan hem voor. Thomas, Fred en ik speelden als kind vaak samen. We woonden in dezelfde straat.
We praten even: hoe is het met je ouders, wat doe je, hoe gaat het? We wisselen e-mail adressen uit en beloven contact te houden. Hij moet verder met werken. Ik moet dat boek kopen wat ik eigenlijk niet nodig heb.
‘Doe je ouders de groeten!’ roep ik hem na.
‘Zal ik zeker doen!’
En we gaan weer onze eigen weg.Leuk? Lees dan ook deze:

  Geen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 • Zohra says:

  Hoi hoi, ik zag jouw oproep op het WEBLOG cafe en kwam even kijken. Je log ziet er leuk uit, alleen is er nog niet veel te vinden :-)) maar ik denk dat dat nog wel komt!

  Ik wens je veel succes met je weblog!

  Groetjes,
  Zohra

 • Zohra says:

  Hoi hoi, ik zag jouw oproep op het WEBLOG cafe en kwam even kijken. Je log ziet er leuk uit, alleen is er nog niet veel te vinden :-)) maar ik denk dat dat nog wel komt!

  Ik wens je veel succes met je weblog!

  Groetjes,
  Zohra