Oproep: Vragen gezocht voor Nederlandse podcast over schrijven

Ik ben bezig met de voorbereiding van een Nederlandstalige podcast over schrijven. Om hier niet een ‘ik praat, jij luistert’ verhaal van te maken, zoek ik vragen van mensen over het schrijven van boeken/verhalen/artikelen. Deze vragen wil ik gebruiken als uitgangspunt voor de afleveringen, en indien mogelijk er meerdere per aflevering beantwoorden.

Wellicht vraag je je af wie ik dan wel niet helemaal ben om vragen te gaan beantwoorden? Goede vraag.

Ik ben journalist met 25 jaar ervaring, waarvan dertien als zelfstandige. Ik heb een kinderboekje en een roman geschreven die zijn uitgegeven. Ik pretendeer zeker niet dat ik alles weet van het vak, maar het lijkt me ontzettend leuk om mijn ervaringen te delen en wellicht er anderen mee te helpen. Tegelijk is mijn ervaring dat ik zelf ook meer leer door na te denken over de vragen van anderen.

Het idee is dus simpel: help mij door jezelf te helpen.

Vragen als:

– Problemen met personages in je verhaal

– Hoe werkt show, don’t tell

– Wat is een interessant dramatisch conflict

– Hoe ga je om met deadlines, stress, afleiding en andere obstakels

 

Mail me je vragen naar harry apenstaartje schrijversblok punt nl en ik neem ze mee in de podcast. Ook zorg ik er voor dat je een (1) mailtje krijgt als de eerste aflevering online gaat. Dit is geen spamactie, ik gooi daarna je mail adres weer weg en ik zal je zeker niet elke aflevering met mail bestoken.

Hopelijk help je mee om hier een mooie podcast van te maken.Leuk? Lees dan ook deze:

    Geen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.