Bonus malus

Even serieus.

De discussie gaat nu dus opeens weer over ‘bonussen’. De SNS blijkt grof wanbeleid te hebben gevoerd, slechte beslissingen te hebben genomen, en dit gedurende een hele lange tijd. Een lange tijd zelfs na de enorme bankschandalen die de wereld in een recessie duwden.

Dat die top-mensen (en ik gebruik het woord ‘top’ hier volkomen onjuist) nu ook nog eens met een flinke graai uit de kassa de winkel uitlopen, is natuurlijk erg. Maar erger is, dat niet ALLE aandacht op dit moment gaat naar de Nederlandsche Bank en de overheid, die opnieuw niet op tijd aan de bel trokken.

De hele bonus discussie is natuurlijk eenvoudiger te voeren. Het maakt heel veel mensen heel boos over iets dat zonder enige twijfel absoluut niet uit te leggen is. Maar dat wil niet zeggen dat 90% van onze collectieve aandacht daar naar uit zou moeten gaan.

Ik vind het namelijk volkomen onbegrijpelijk dat minister Dijsselbloem nu pas tot de ontdekking komt dat de overheid eerder in zou moeten kunnen grijpen.

Dit is vijf jaar na de nationalisatie van ABN Amro. Vijf jaar nadat duidelijk werd dat banken ook in Nederland dingen vreselijk verkeerd doen, wordt er gesproken over een wetswijziging die eerder ingrijpen mogelijk maakt.

Kunnen we het alsjeblieft daar over hebben?Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.