Een pak van mijn hart

Het duurde even voor het goed en wel tot mij doordrong wat er zojuist was gebeurd. De postbode was woensdag geweest. Met Kindle. En weer vertrokken. Met Kindle.

Naar blijkt moeten eventuele extra kosten (zoals de EUR 41,23 inklaringskosten) gepast worden betaald aan de bezorger. En naar blijkt is een briefje van EUR 50,- dan niet gepast. Dit leidde in elk geval bij het uitspreken van een aantal woorden die hoogstwaarschijnlijk nooit gepast zijn.

In elk geval stond ik de dag erop bij het postagentschap, waar ik dan eindelijk het pakje kon ophalen. De ontzettend vriendelijke vrouw achter de balie deed vlot de benodigde administratieve handelingen en vroeg mij uiteraard om mijn legetimatie.

Terwijl we dit noodzakelijke ritueel voltooiden, vertelde ik haar terloops dat dit een pakje met een ‘geschiedenis’ was, en dat ik het best erg vond van die PostNL bezorger. En dat was ze roerend met me eens.

“Dat is wel erg cru,” vond ze. “En als je nou elf euro met een briefje van vijftig wilde betalen, dan was het nog te begrijpen…”
“Ja,” zeg ik, mijn blik geen seconde van het pakje halend, “Dat vond ik nou ook! Zo slecht van PostNL!”
“Okay, dat was dat. Nu alleen nog de inklaringskosten,” zei ze.
“Ik weet het, EUR41,23,” zeg ik, terwijl ik het briefje van vijftig op de toonbank leg. Hetzelfde briefje dat de PostNL persoon weigerde alsof het met de pest besmet was.

“Heeft u daar twee euro bij?” vraagt de vrouw.

Ik voel hoe de tijd even stilstaat, terwijl het bloed naar mijn hoofd raast. Het lijkt of mijn blikveld vernauwt. Het is alsof ik het haar in ultra-slow motion hoor zeggen…

“Heeeeeft uuuuuuu daaaaaar tweeeeeeee euuuurooooooo bijjjjjj?”

“NEE!” wil ik roepen. “NEE IK HEB DAAR GEEN TWEE EURO BIJ! EN OOK GEEN RIJKSDAALDER! HELEMAAL NIETS! DIT IS VIJFTIG EURO EN IK RAAD JE AAN ZE AAN TE PAKKEN, VOOR IK DIE UITGESTALDE BRIEFOPENERS VOOR IETS HEEL ANDERS GEBRUIK!!!!”

Maar dat zeg ik niet.

“Nee,” zeg ik.

“Oh geeft niet hoor,” zegt de vrouw, zich blijkbaar van geen kwaad bewust. “Ik heb alleen zo weinig klein geld… Moet ik zuinig op zijn…”

Een opmerking over zuinig zijn op het vasculaire stelsel van haar klanten houd ik voor me. Ik reken af en neem het pakje mee naar huis.

2013-01-31 11.04.35Leuk? Lees dan ook deze:

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.