Die tv van tegenwoordig

Ik heb al jaren een abonnement op Veronica Magazine, die ik nog consequent de ‘radiogids’ noem. Dat is iets wat ik van mijn ouders heb meegekregen, en het wil er maar niet uit slijten. Maar misschien mag ik dat soort excentriciteiten wel gewoon houden, nu ik 38 jaar oud ben. Nog even en ik ga ingezonden brieven naar de krant sturen (Ja ik geef het toe. Ik heb dat vandaag gedaan. De nrc.next beweerde dat Carl Sagan een astronaut was, in plaats van de wereldberoemde astronoom die de werking van het universum begrijpelijk maakte voor miljoenen mensen).

Anyway… Ik blader dan ook graag door de radiogids om misschien iets te ontdekken wat ik anders nooit had gezien. Dat gebeurt zelden. Meestal valt mijn oog op iets als dit:

GTST: Charlie doet een ontdekking over Rik en begrijpt waarom Riki verdrietig is. Sjors wordt er doodmoe van dat iedereen denkt te weten hoe zij zich voelt.

Daar valt mijn mond van open. Niet alleen omdat het ruimte inneemt op de pagina ‘uitgelicht’, maar vooral omdat ik me afvraag of dit IEMAND overhaalt om hier naar te gaan kijken. Het is natuurlijk geweldig dat Charlie begrijpt waarom Riki verdrietig is. Deze wereld heeft te weinig begrip. Zoals ik niet begrijp hoe schrijvers een Rik en een Riki in een serie zetten die toch al gevuld is met nauwelijks van elkaar te onderscheiden jonge mensen. En dat Sjors ‘doodmoe’ wordt…

Stop de persen! Sjors wordt doodmoe! Extra editie!

Ik bedoel: wat?!!

Is dit de essentie van dit half uur durende programma?

SJORS: “Oh wat erg! Iedereen denkt te begrijpen hoe ik me voel! Ik word hier doodmoe van!”
RIKI: “Ik begrijp hoe je je voelt.”
SJORS slaat RIKI in het gezicht.
CHARLIE: “Nu begrijp ik waarom je verdrietig bent!”

Waarna al het drama wordt onderstreept door een vijfentwintig minuten durende muziekmontage met mensen die naar mobieltjes kijken.

Ik mis Arnie en Hellen Helmink en Peter Kelder.

Dat komt denk ik omdat ik nog ‘radiogids’ zeg.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.