De ondraaglijke traagheid van Champagne

De reden dat ik ooit stopte met het kijken naar The Bold and the Beautiful was een glas champagne. Op maandag stonden Ridge, Thorne, Brooke, Stephany en nog een aantal geplastificeerde personen in de huiskamer van de familie Forester om iets te vieren. Er werd champagne ingeschonken. Op vrijdag, dus vijf afleveringen later, stonden alle aanwezigen nog steeds in die kamer, en niemand had zijn eerste glas nog neergezet.

Dit was voor mij de druppel: ik kon mijn tijd veel beter besteden, en schakelde over op het Teleshopping kanaal. Dit was zo rond 1995. Ik ben niet meer teruggekeerd naar de serie (maar heb wel een set messen waarmee ik schoenzolen kan snijden zonder dat ze bot worden!) en leid een gelukkig leven (onder andere dankzij de Amazing Scratchremover Pro met ingebouwde Buffer, voor de snelle beller met GRATIS Ultra Veegsysteem!).

Het was daarom met enige afschuw dat ik merkte dat mijn vriendin af en toe naar De Bold keek. Vooral omdat ik merkte dat ik meekeek. En tot mijn grote schrik waren het nog steeds dezelfde handvol acteurs die tergend traag om elkaar heen draaiden. Wat ik helemaal angstaanjagend vond, was dat de hoofden van de acteurs er nu uitzien alsof ze volledig van was zijn gemaakt. Dit is overigens niet te merken in de acteerprestaties: alle spelers hadden sowieso al slechts een emotie, met als variatie het intens in de camera kijken na het uitspreken van een buitengewoon indringende zin.

Maar wat mij vooral schokte (ik geef toe, dit is een column vol schokkende momenten… [kijkt intens in de camera]) is dat ik de verhaallijnen zonder enig probleem weer oppikte. Het lijkt er op dat de meest belangrijke gebeurtenis sinds 1995 het leegdrinken en neerzetten van de champagneglazen is geweest.

En nu komt er een einde aan deze gletsjer onder de soapseries In elk geval in Nederland, want SBS6 gaat stoppen met het uitzenden ervan. Het bedrijf stelt dat ze het geld gaan investeren in hun ‘voorjaarsprogrammering’.

Nu ben ik hier, zoals uit het bovenstaande mag blijken, niet zo rouwig om. Er zijn ook in de 21ste eeuw veel betere manieren om mijn tijd mee te besteden. Zoals het spelen van de puzzelgame Bejeweled (maak rijtjes van drie diamanten van dezelfde kleur en WIN) of het lezen van recensies van soorten Nespresso koffie. Of het alfabetiseren van het kruidenrekje.

Zucht.

En toch…

Ik geef het toe…

Ik ga ik die trage, in de camera kijkende, plastic botox hoofden missen…

Ridge! Brooke! Don’t go!

[kijkt opnieuw intens in de camera]Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.