De 2010 Schrijversblok Kerstmarathon

Diep in mij woedt een verbeten strijd. Aan de ene kant haat ik kerst, met zijn stress, het typische eindejaarsgeldgebrek en de nachtmerries over het zoeken naar cadeaus. Aan de andere kant… wacht even, ik had het toch over een verbeten strijd? Is het wel zo ingewikkeld? Verafschuw ik deze periode aan het einde van het jaar niet gewoon net zo erg als een Frans Bauer muziekmarathon? Eentje waarbij om het andere nummer ‘Heb Je Even Voor Mij’ wordt gedraaid?

Nee, er is een andere kant. Met dennengeur en glühwein en vreselijk foute kerstmuziek en katten die er toch eigenlijk heel schattig uitzien als ze in de kerstboom klimmen om een voor een de laatste glazen ballen aan gruzelementen te tikken.

Hoewel ik me er steeds weer tegen probeer te wapenen, om niet te worden overspoeld door kerstsentiment, is één keertje ‘Last Christmas’ op de radio voldoende om mij irrationeel te doen verlangen naar sneeuw en de meest zoetsappige kerstspecials op tv.

Ik heb ook een ontzettend zwak voor kerstpakketten. Als fulltime freelancer krijg ik er zelf uiteraard geen. Maar mijn vriendin komt wel elk jaar thuis met zo’n doos vol volkomen nutteloze aardigheidjes en een fles best redelijke wijn. En daar word ik tegen alle logica in altijd heel vrolijk van.

Net zoals ik blij word van mijn persoonlijke kersttradities. De belangrijkste ervan is het kijken van Gremlins. Die film hoort wat mij betreft net zo zeer bij kerst als Wham. De film opent in een romantisch klein Amerikaans plaatsje, bedekt met sneeuw en met overal versiering, bomen en op de achtergrond kerstliedjes. Dat hetzelfde stadje even later door een bende hedonistische allesvernietigende groene monstertjes wordt overvallen, is alleen maar een bonus.

Anyway… vanwege mijn irrationele haat/liefde met kerst heb ik besloten tot een Schrijversblok ‘Kerstmarathon’. Met ingang van vandaag verschijnt op iedere werkdag tot aan de kerst een nieuwe column op deze site.

Oh en ik mag de komende weken ook nog een aantal exemplaren van mijn roman ‘Bagage’ weggeven. Hopelijk geef ik je hiermee voldoende reden om deze dagen nog eens langs te komen…Leuk? Lees dan ook deze:

    Geen

One Comment

  1. Pingback: Tweets die vermelden Schrijversblok | De 2010 Schrijversblok Kerstmarathon -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.