Geert Wilders is de McBacon van de politiek

Met groeiende verbazing volg ik de ontwikkeling van de PVV. In eerste instantie dacht ik dat Geert Wilders een boze kortzichtige man was. Maar zijn uitspraken werden steeds extremer. Zijn aanhang groeide naar mate hij openlijker racistisch uit de hoek kwam. En hij maakt het zijn aanhang makkelijk om zelf ook racistisch uit de hoek te komen door een soort ‘verlaat de NSB zonder betalen’ kaart te trekken met het argument “ik ben niet tegen moslims maar tegen de Islam”. Dat is net zoiets als zeggen: “Ik ben niet tegen negers, alleen tegen gekleurde huid”.

Maar Wilders viel voor mij definitief door de mand met zijn uitspraken over het klimaat. Want door te stellen dat de opwarming van de Aarde niet gebeurt, toont hij wat zijn strategie al die tijd is geweest:

Wilders kiest in alles het meest gemakkelijke antwoord.

Het is namelijk veel makkelijker om een groep mensen de schuld te geven van problemen, dan daadwerkelijk problemen op te lossen. Mensen horen graag dat het aan die anderen ligt.

Het is ook veel makkelijker om te zeggen dat er geen klimaatprobleem is. Mensen willen namelijk het liefst helemaal niets veranderen in hun manier van leven. Mensen horen graag dat het niet aan hen ligt.

Door steeds maar weer te roepen wat mensen het liefst willen horen scoort Wilders steeds beter. Hij is hiermee in feite de McBacon van de politiek: een snelle goedkope hap die geen moeite vraagt van de consument. Maar net zoals een dagelijks dieet van  fastfood, is uiteindelijk ook Geert Wilders heel slecht voor ons hart.Leuk? Lees dan ook deze:

Comments are closed.

 • Jeroen says:

  “ik ben niet tegen moslims maar tegen de Islam”. Dat is net zoiets als zeggen: “Ik ben niet tegen negers, alleen tegen gekleurde huid”.

  Iedereen met de intelligentie van een vlo begrijpt dat het voor een neger erg lastig is om wit te worden, maar voor een moslim wel mogelijk is om een ander of geen geloof aan te gaan hangen.

  Het argument dat dit meestal moeilijk uitvoerbaar is omdat hij of zij dan helemaal in elkaar wordt geslagen door soortgenoten pleit natuurlijk meer tegen dan voor de Islam.

 • Harry says:

  Wat een onzin, Jeroen. Wat een volslagen onzin om te zeggen dat iemand ‘maar even van geloof moet veranderen’ omdat jij dat nu eenmaal wilt. Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst zijn onvervreembare mensenrechten. Jij mag geloven in jouw God (of juist niet) en ieder ander ook. Jij bepaalt niet wat een ander mag denken.

  • Peter says:

   Ik geloof dat je het niet helemaal goed leest. Jeroen schrijft niet dat iemand zijn geloof moet opgeven, alleen maar dat dit een mogelijkheid is.

   Verder heb ik aan jou nog de vraag:

   Wat als het fasisme geen politieke overtuiging was, maar een geloof, vind je dan nog steeds dat dit ‘geloof’ een onvervreembaar mensenrecht is?

   • Harry says:

    Jouw vrijheid houdt op waar hij mijn vrijheid beperkt. Zo simpel is het.

    • Jeroen says:

     Daar heb je gelijk in.

     Het probleem van de Islam is nu juist dat zij de vrijheden van
     anderen aan een stuk inperkt.

     Ga als niet moslim vrouw maar eens naar Iran en je weet wat
     ik bedoel.

   • Jeroen says:

    Je slaat de spijker op zijn kop.

    Als Hitler zich een God had genoemd (i.p.v. fuhrer) dan zou het walgelijke volk dat in hem gelooft nu dezelfde rechten hebben als andere gelovigen.

    Als we dan bedenken dat er weinig verschil is tussen Hilter en Mohamed, behalve het aspect dat de laatste zich beroept op de Goddelijke ingave, dan is er alles voor te zeggen om dat “onvervreembare mensenrecht” nog maar eens goed onder de loep te nemen.

    • Harry says:

     Dit slaat echt NERGENS op. Hoor je jezelf? Je wil dat mensen die een geloof aanhangen wat jij niet begrijpt ALLEMAAL over een kam worden geschoren, en als verdediging voer jij Hitler aan die 6 miljoen mensen wegens hun geloof vermoordde.

     Achterlijk.

     • Jeroen says:

      Dus jij gelooft echt dat de Koran in de hemel wordt gedrukt
      en dan per buizenpost naar de moskee wordt gestuurd?

      (‘t zou verder handig zijn als je ook nog even opzoekt hoeveel
      mensen er in de afgelopen 1400 jaar door Islamitisch geweld
      het leven hebben gelaten.)

     • Harry says:

      Jeroen: check eens hoe veel mensen er uit naam van de Bijbel zijn vermoord? Kruistochten? Holocaust? Inquisitie? Noord Ierland? De Islam heeft echt niet het monopolie op religieus geweld hoor.

 • Peter says:

  The inconvenient truth is:

  De Islamisering is 100 keer erger voor Nederland dan het klimaatprobleem.

  De schade uitgedrukt in doden, economische schade en maatschappelijke onvrede is gewoon veel groter door de islam dan door het klimaat.

  Yes, it’s a very inconvenient truth!

 • Harry says:

  Peter, ook niet waar. Waar haal je dat vandaan? Hoe veel doden zijn er in Nederland gevallen dan? En je kunt niet al je haat vergoelijken door te verwijzen naar die ene gek die van Gogh heeft vermoord.

 • Harry says:

  Allemachtig… Wat een domheid. Kom maar eens met cijfers. Kom met feiten. Jij komt alleen met je eigen vooroordelen aan. Want dat is het makkelijkst.

 • Mik Mak says:

  Wat de PVV betreft:

  Vreemdelingen bestaan niet.
  Alleen politici met vreemde uitspraken; die verkeerde wetten maken en datgene legaal noemt om degene die uit onwelgevallige geografische gebieden komt, anders te bejegenen, te behandelen en beperkingen op te leggen.

  In gewoon nederlands:
  Hoe zou men het vinden, als in de gemeenteraad alleen degenen gekozen kunnen worden, die geboren en getogen zijn in hun woonplaats?
  Dan wel dat we ook een verblijfsvergunning verlangen, als iemand geboren is buiten een gemeente?!?

  Waar gaat het nu om?
  Wilders strijdt tegen de islam en haar aanhangers; uiteraard een nobel streven godsdienstwaanzin aan de kaak te stellen. Maar Wilders kan ook, met dezelfde middelen zijn grieven uiten tegen het katholisisme, protestantisme en voor mijn part de in tranen uitgebarsten Amerikaanse evangelisten, vanwege hun kerkleer met hun mensonwaardige teksten.

  Maar de religieuze kuddedieren halen liever geld op voor de aankoop van wapens en het sturen van troepen naar landen met een cultuur, dat al lang generaties is uitgebuit en economisch spel buiten is gezet.

  Maar als Wilders zo graag wil vechten tegen de Islam, dat adviseer ik hem om als beroeps-militair deel te nemen aan de missie in Afganistan. Dan is hij pas een man van daden, want met het maken van een film bedient hij zich louter van propaganda op een wijze zoals de Nationaal-Socialisten zich in de jaren dertig hadden geprofileerd.

  In veel landen, dus ook in Nederland, bestaat er vrijheid van meningsuiting; plus daarnaast de vrijheid van vereniging en vergadering.

  Veel mensen in deze landen met gelijkwaardige voorrechten ergeren zich aan populistisch macho-gedrag van politici zoals de heer Wilders, die “misbruik” maken van diens meningsuiting en alles over één kam scheren. Louter om degenen, die niet de gave beschikken om alles te relativeren, voor zich te winnen om politieke macht op te bouwen.

  Wederom in gewoon Nederlands: Elke Nederlander zal bij zijn onderzoek in zijn stamboom ontdekken dat meerdere voorouders ooit een andere nationaliteit hadden en dus ooit afkomstig waren uit een ander land; dat dit proces zich laat herhalen door een wijziging van de mobiliteit of door het wegvallen van de grenzen op grond van politieke besluitvorming, getuige dat de Nederlandse bevolking diverse stromingen en invloeden kent, dat tot de hedendaagse Nederlandse identiteit hebben geleid.

  Over stambomen gesproken:

  Op de website: http://www.glimmerveen.com/Gen12a.html
  vinden we gegevens over de relatie tussen Glimmerveen en Wilders, waarin ziekelijken een relatie denken te vinden met het vergoeilijken van het Sociaal-Nationalisme met de huidige denkwijze van deze BNN-politicus.

  Een zinnig mens weet wel beter: elke kandidaat voor de verkiezing dient een psychologische test te ondergaan en openbaar bekend te worden gemaakt. Dan weten de kiezers in ieder geval of er op “gezonde” kandidaten kan worden gestemd.

  Op dit moment is Democratie gewoon BULLSHIT !!!

 • Lex says:

  “ik ben niet tegen moslims maar tegen de Islam” ?

  Hier ga je al de fout in, je verdraait uitspraken, aangezien dit niet is wat hij heeft gezegd.
  Zijn woorden waren namenlijk “ik heb niks tegen de islam, alleen tegen de uitwassen van de islam”

  De islam is geen persoon of een mens namenlijk, maar een religie, en een ideologie.

  En vervolgens gebruik je een een verkeerd overgenomen, en verkeerd geinterperteerde uitspraak om een posting over te schrijven.

  Ik denk dat je teveel fastfood hebt gegeten, en je maag niet meer gewend is aan het echte voedsel 🙂

 • torsten pieper says:

  Fastfood is slecht voor je hart, maar het zit bij McDonalds wel altijd stampvol.
  Het zal toch wel lekker zijn dan!.
  Maar als je geen McBacon wilt, dan ga je toch lekker Couscous kanen in Iran!

 • Harry says:

  Tja pieper, daar heb je me. Enige alternatief als ik geen McBacon wil is naar Iran gaan. Gelukkig ben je een genuanceerd denker die een breed scala aan opties heeft overwogen voor je tot de conclusie kwam dat dit het enige alternatief is.

  Je Fuhrer zal trots op je zijn.