Google Wave

Even een waarschuwing: ik ben niet degene die al vroeg inziet hoe geweldig internet innovaties zijn. Jarenlang heb ik Twitter genegeerd. En hoewel ik al vijf jaar een blog bijhoud, was ik nou niet direct de eerste in Nederland die dit deed. Sterker, toen ik de naam ‘blog’ voor het eerst hoorde dacht ik dat er iemand niet goed werd.

Ook het tegenovergestelde is waar: ik dacht dat CD-i geweldig was. En ook zag ik de voordelen van i-mode. Dus sorry Google mensen, want het feit dat ik Google Wave geweldig vind, betekent waarschijnlijk dat het niks wordt.

Google Wave is een manier om met anderen te communiceren via het web. Het combineert e-mail, instant messages, forums en wikis om zo makkelijk meerdere mensen tegelijk te praten.

Een Wave is dus eigenlijk een discussie waaraan meerdere gebruikers deelnemen. En om te voorkomen dat mensen het spoor van de discussie kwijtraken, is het mogelijk om het gesprek stap voor stap terug te spelen. Zo zie je wat persoon A schreef, wat B antwoordde, welke foto’s C toevoegde en welke commentaren A daar weer op gaf.

Een geweldige manier dus, om samen te werken, afspraken te maken en ideeen uit te wisselen op een overzichtelijke, grafische manier.

Nu nog mensen vinden waar ik dat mee kan doen. Want Wave is invite only, wat betekent dat zo goed als niemand die ik ken Wave gebruikt. En een Wave in je eentje is zoiets als alleen met je rubber eendje in bad zitten. Het wordt pas leuk als er iemand ander in het water springt.Leuk? Lees dan ook deze:

One Comment

  1. Pingback: Schrijversblok| Google Wave 2: It Sucks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.