Wie stopt de ‘pijn’ in de pijnboompit?

Een paar maanden geleden werd ik voor het eerst geconfronteerd met die vreselijke, bittere smaak, die leek op die van een aspirine. Alles wat ik at of dronk smaakte bitter. Onderzoek op internet leerde mij dat ik niet de enige was die dit had na het eten van pijnboompitten.

Het verbaasde me dan ook niet dat Kassa er aandacht aan besteedde. Zij kwamen tot de conclusie dat niemand weet waar die bijverschijnselen vandaan komen, en dat ook niemand weet of het kwaad kan.

Ik had al sinds die ene keer gezworen om ze nooit meer te eten.

Dubbel zuur (of eigenlijk dus dubbel bitter) dat ik inmiddels weer een week van bitterheid in ga. De broodjes die ik tijdens een pers bijeenkomst kreeg voorgeschoteld bleken te gegarneerd met pijnboompitten. Hier kwam ik pas na het derde broodje achter.

De vorige keer duurde het meer dan een week voor ik van de bitterheid af was. Ik reken er op dat het nu niet korter duurt.

Bah.Leuk? Lees dan ook deze:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.