Kruidenboter blues

Bij het opruimen van mijn harde schijf kwam ik de volgende brief tegen, die ik ook daadwerkelijk heb verstuurd.

Duyvis Consumentenservice
Antwoordnummer 3375
3430 WC Nieuwegein

Betreft: Zakje Duyvis Knoflook Kruidenboter, gekocht op 11 juli ’03 bij Albert Heyn, Kampen (bijgevoegd)

Kampen, 12 juli 2003

Beste Duyvis mensen,

Met het schrijven van deze brief ben ik een stap dichter bij de afgrond gekomen: nog even en ik stuur ingezonden brieven naar de krant over het gebrek aan moraal bij Die Jeugd Van Tegenwoordig.

De reden dat ik namelijk schrijf is een zakje ‘Mix Voor Kruidenboter’. Ik weet het, ik steek nu tijd in een zakje mix van net iets meer dan een Euro. En nu moeten jullie je er ook nog mee bezig houden ook. En dat alles omdat de kruidenboter Te Zout was. Ja, dames en heren, ik heb de moeite genomen om achter de computer te gaan zitten, deze brief te schrijven omdat mijn vriendin en ik gisteravond elkaar met een vies gezicht aankeken, nog eens proefden en tot de conclusie kwamen dat ‘die boter niet zo zout hoort te zijn’. En na een tweede stukje stokbrood waren we het er over eens dat er geen sprake was van een ‘volle knoflook smaak’, maar meer een ‘Maggie-achtige smaak’.

We zijn dus, zoals u uit het bovenstaande op kunt maken, ‘Niet Helemaal Tevreden’. Ik ben er van overtuigd dat er bij U op de afdeling nu een zwaailicht gaat draaien en diverse sirenes beginnen te loeien. Een heel team voedseldeskundigen zal ongetwijfeld zich buigen over het zakje dat ik bij deze brief heb ingesloten. En ik zal vast en zeker een zeer serieuze ernstige brief terug krijgen met excuses over het geleden leed. Ondertussen zal ik proberen op eigen kracht de scherven van wat eens mijn leven was op te rapen. Het zal een zware strijd zijn, maar we zullen er uiteindelijk doorheen komen, in de weet dat U, de klantenservice van Duyvis, er alles aan zal doen om ons trauma van Te Zoute, Niet Naar Knoflook Smakende Kruidenboter te verzachten.

Hoogachtend,
Harry Hol

Een paar weken later kreeg ik het antwoord. Welgemeende excuses en vijf zakjes van dezelfde kruidenboter. Ze liggen nog steeds in mijn keukenkastje. Hebben?Leuk? Lees dan ook deze:

One Comment

  1. Pingback: Schrijversblok | Ja, dan vraag ik er ook om…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.